عمل تغییر جنسیت چگونه و در چند مرحله انجام می شود؟

2,093

عمل تغییر جنسیت امروزه برای افرادی که قصد دارند به بدنی که می خواهند داشته باشند و حس تعلق به آن دارند، استفاده می شود. به طور مثال فرض کنید فردی که به عنوان مرد متولد شده و احساس نارضایتی نسبت به جنسیت و بدن خود دارد، می تواند با کمک عمل تغییر جنسیت به هویت اصلی خود دست یابد. حال سوالی که در این بین وجود دارد، نحوه انجام آن و تعداد مراحل آن است.

 این فرایند ممکن در برخی کشورها متفاوت باشد، اما به طور کلی می توان آن را در چند مرحله توصیف کرد. در این مقاله، مجموعه چترا قصد دارد درباره عمل تغییر جنسیت به طور کلی به شما عزیزان توضیح دهد. پس تا انتهای این مقاله از مجموعه چترا ما را همراهی نمایید.

عمل تغییر جنسیت چگونه و در چند مرحله انجام می شود؟

عمل تغییر جنسیت چگونه و در چند مرحله انجام می شود؟

عمل یا جراحی تغییر جنسیت، یک روش پزشکی است که به افراد کمک می‌کند تا جنسیت جسمی خود را به جنسیت مورد نظر خود تغییر دهند. از دیگر نام های تغیر جنسیت می توان به ترنس سکسوالیسم نیز اشاره کرد که عملی پیچیده است که نیاز به چندین پزشک متخصص و کار تیمی دارد. این جراحی برای افرادی که از هویت و جنسیت خود رنج می‌برند، یعنی جنسیتی که با هویت جنسیتی ذهنی آن‌ها همخوانی ندارد، مناسب است.

 البته عمل تغییر جنسیت برای افرادی که بدن زنانه دارند و می خواهند به جسم مردانه دست پیدا کنند، با افرادی که بدن مردانه دارند و می خواهند به بدن زنانه برسند، کاملاً متفاوت است که در ادامه بیشتر درباره هر یک توضیح خواهیم داد.

  1. جراحی تغییر جنسیت زن به مرد (MTF): جراحی تغییر جنسیت زن به مرد (MTF) یکی از روش های موجود برای افرادی است که تمایل دارند جنسیت فیزیکی خود را تغییر دهند و از زن به مرد تبدیل شوند. این عمل شامل چندین مرحله است و به طور کلی شامل جراحی های سینه، ایجاد یک دستگاه تناسلی زنانه با ظاهری مناسب و طبیعی، برداشتن رحم، برداشتن تخمدان و غیره می باشد.
مراحل درمان و ترک اعتیاد. بررسی تخصصی و جامع!
ادامه مطلب

 مرحله اول این عمل شامل جراحی سینه یا mastectomy است. در این مرحله، با استفاده از تکنیک های مختلف، بافت های سینه کاملا پاکسازی می شوند و بافت های جدیدی به سینه اضافه می شود تا شکل سینه کاملا طبیعی و برجسته در بیاید. مرحله دوم این عمل شامل ایجاد اندام تناسلی زنانه یا  phalloplasty می باشد.

در این مرحله، با استفاده از جراحی های مختلف، اعضای تناسلی داخلی را تغییر می دهند. برای زن به مرد، این عمل شامل جراحی برداشتن رحم و تخمدان ها و ایجاد اعضای تناسلی مردانه مانند آلت تناسلی می باشد. این فرایند ممکن کمی طولانی و پیچیده باشد. پس حتما پیش چندین متخصص برای عمل تغییر جنسیت مراجعه کنید.

  1. جراحی تغییر جنسیت مرد به زن (FTM): عمل تغییر جنسیت مرد به زن شامل چندین مرحله می باشد. یکی از مراحل اصلی این جراحی، جراحی ساختن سینه (breast augmentation) است. در این مرحله، با استفاده از ایمپلنت ها یا بافت های خود بدن، حجم و شکل سینه ها بیشتر می کنند تا جنبه های ظاهری زنانه را به فرد ببخشند.

 مرحله دیگری که در جراحی انجام می شود، جراحی ساختن اعضای تناسلی زنانه (vaginoplasty) می باشد. در این جراحی، عضو تناسلی زنانه جدیدی ساخته می شود. این جراحی پیچیده و زمان بر است و نیاز به ترمیم و بازسازی طولانی دارد. همچنین، جراحی fTM می تواند شامل جراحی برداشتن رحم و تخمدان ها (hysterectomy and oophorectomy) نیز باشد.

مراقبت های لازم بعد از عمل تغییر جنسیت چیست؟

عمل تغییر جنسیت، مانند هر عمل جراحی دیگری، ممکن است شامل برخی از عوارض و ریسک‌ها باشد. اما با توجه به پیشرفت‌های پزشکی و استفاده از تکنیک‌های پیشرفته، خطرات و عوارض ناشی از این عمل بسیار کاهش یافته‌اند. بعضی از عوارض ممکن شامل: خونریزی، عفونت، درد و تورم در هنگام عمل و تشکیل چین و چروک در مناطق عمل شده می‌باشد.

شیوه تحت حمایت قرار گرفتن زیر نظر خیریه ها چیست؟
ادامه مطلب

مراقبت های لازم بعد از عمل تغییر جنسیت چیست؟ - عمل تغییر جنسیت

 همچنین، ممکن است عوارض ناشی از بیهوشی و داروهایی که در طول عمل باید استفاده کرد، جزو عوارض عمل تغییر جنسیت به حساب آید. به هر حال، این عوارض در بیشتر موارد قابل پیشگیری و درمان هستند. برای کاهش خطر عوارض پس از عمل، مهم است که به توصیه‌های پزشک به خوبی گوش دهید و به درستی مراقبت های لازم را انجام دهید. همچنین در ادامه به طور کلی به مراقبت‌های لازم پس از عمل تغییر جنسیت پرداخته ایم که شامل موارد زیر است:

  1. پیروی از دستورات پزشک: مهم است که دستورات پزشک را به دقت دنبال کنید. از جمله مصرف داروها و فعالیت هایی که پزشک تعیین می‌کند.
  2. مراقبت از جراحی: برای جلوگیری از عفونت و تشکیل خونریزی، می‌توانید دستورات پزشک را در مورد تعویض بانداژها، شستشوی ناحیه عمل و مراقبت از زخم‌ها را به درستی انجام دهید.
  3. استراحت کافی: بعد از عمل تغییر جنسیت، به بدن خود استراحت کافی بدهید و فعالیت‌های سنگین را به تعویق بیاندازید.
  4. تغذیه سالم: توصیه می‌شود که تغذیه سالم و مناسبی داشته باشید و از مواد غذایی که به بهبودی بدن کمک می‌کند، استفاده کنید.
  5. حمایت روانی: پس از عمل، ممکن است نیاز به حمایت روانی داشته باشید که این شامل مشاوره روانشناسی یا روان‌درمانی است که به شما کمک می‌کند تا با تغییرات روانی، احساس بهتری بعد از عمل تغییر جنسیت داشته باشید.

نتیجه گیری 

عمل تغییر جنسیت یک فرایند پیچیده و زمان بر است که به منظور تغییر جنسیت فیزیکی فرد ترنس انجام می‌شود. در عمل تغییر جنسیت، برای هر ترنسMTF و fTM مراحل و فرایند عمل متفاوتی وجود دارد. همانطور که اشاره کردیم، در عمل تغییر جنسیت مرد به زن نیاز که اندام تناسلی زنانه، جراحی ساختن سینه، برداشتن بیضه ها و غیره انجام شود.

علائم اچ آی وی چیست؟ برسی علمی و تخصصی
ادامه مطلب

در عمل تغییر جنسیت زن به مرد هم نیاز به برداشتن سینه، ساخت اندام تناسلی مردانه، برداشتن رحم و تخمدان و غیره است. امیدواریم این مقاله چترا در خصوص عمل تغییر جنسیت برای شما عزیزان مفید بوده باشد. در صورت هرگونه سوالی آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه کاربران

ارسال
هنوز نظری ثبت نشده است
اولین نفری باشید که نظرتان را ثبت می‌کنید

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی

درحال آپلود

0%