ایدز قابل درمان است؟ آخرین اطلاعات در سال 2023!

5,066

اچ آی وی یا ویروس نقص سیستم ایمنی انسان و ویروسی است که در نهایت منجر به بیماری ایدز می شود. این ویروس در سال 1983 شناسایی شده است تا قبل از سال 1987 هیچ درمان و دارویی که حتی بتواند HIV را کنترل کند در دسترس نبود، اما در سال 1987 داروی سرطان با نام AZT Retrovir شناسایی شد. این دارو به منظور کاهش سرعت تکثیر ویروس HIV مورد استفاده قرار می گرفت.

از آن زمان تا کنون، داروهای بسیاری برای کنترل ایدز کشف شده اند، بیش از 30 داروی ARVs یا داروی ضد رتروویروسی توسط سازمان دارویی آمریکا به تایید رسیده است. اما به نظر شما کدامیک از این داروها درمان قطعی ایدز هستند؟ در این مطلب از موسسه خیریه چترا تصمیم داریم به شما بگوییم آیا ایدز قابل درمان است یا خیر! همراه ما باشید!

ایدز قابل درمان است؟ آخرین اطلاعات در سال 2023!

آیا ایدز درمان می شود؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم، امروزه داروهای ضدرتروویروسی بسیاری برای درمان HIV تایید شده، اما در واقعیت هیچکدام از این داروها برای درمان قطعی ایدز موثر نیستند. داروهای موجود نمی توانند ویروس اچ آی وی را از بین ببرند، با این حال آن ها چرخه زندگی ویروس HIV را در یک نقطه خاص متوقف کرده و سرعت رشد آن را کاهش می دهند.

چندین مطالعه تحقیقاتی در سال 1996 امید به درمان را در دل افراد مبتلا به HIV افزایش داد. این تحقیقات حاکی از آن بودند که ترکیبات دارویی سه گانه ای وجود دارد که می تواند بیماری HIV را به سوی بهبودی سوق دهد.

با این حال آن دسته از افراد مبتلا به HIV با مصرف داروهایی ترکیبی ARV تنها توانستند بار ویروسی غیر قابل شناسایی دریافت کنند. به طور کلی بخش کوچکی از ویروس HIV در خون باقی می ماند که باز هم می توان آن را اندازه گیری کرد، اما ویروس به طور کلی درمان نشده یا از بین نمی رود. حتی کسانی که داروهای ترکیبی بسیار قوی مصرف کرده اند هم در نتیجه تنها بار غیرقابل شناسایی به دست می آورند و ویروس در بدن آن ها به کلی ریشه کن نمی شود.

امروزه با پیشرفت علم می توان با کمک کلینیک ایدز به بیماران آلوده به ایدز کمک زیادی کرد تا بهتر با این بیماری مقابله کنند. موسسه خیریه چترا در این راه می توانند به شما کمک کند.

باورهای غلط درباره اعتیاد! اعتیاد و باورهای اشتباه ما!
ادامه مطلب

ویروس HIV در کجا پنهان می گردد؟

در بالا به شما گفتیم که آیا ایدز قابل درمان است و آیا می توان ایدز را درمان کرد! همانطور که دریافتید ویروس HIV تا کنون هیچ درمان قطعی نداشته است. این ویروس به قسمتی از کد ژنتیکی میلیون ها سلول تبدیل شده که برخی از آن ها از ARV ها و سیستم ایمنی پنهان می شوند.

به مناطقی که معمولا ویروس در آن ها پنهان می گردد، مخزن می گویند. این ها شامل سیستم عصبی مرکزی و دستگاه تناسلی هستند.

ویروس HIV در کجا پنهان می گردد؟

گزارشاتی مختلف از درمان قطعی اچ آی وی

با اینکه در بالا ما به این سوال که آیا ایدز قابل درمان است یا خیر؟ پاسخ منفی دادیم، اما مبتلایان به این بیماری همواره به دنبال روزنه امید هستند. امید به درمان اچ آی وی بعد از گزارشات مبنی بر درمان کامل توسط داروهای ترکیبی به یک بیمار برلینی برمی گردد.

این بیمار برلینی مبتلا به سرطان خون و HIV بود، درمان های استاندارد لوسمی روی او با شکست مواجه می شدند و سیستم ایمنی بدنش دیگر آمادگی لازم برای پیوند مغز استخوان را نداشت. با این حال اهدا کننده مغز استخوان او با یک جهش ژنتیکی بسیار نادر، مقاومتش را در برابر عفونت HIV افزایش داد. حتی بعد از انجام درمان های کامل سرطان خون، پزشکان نشانه ای از ویروس HIV در بدن او پیدا نکردند.

پیوند مغز استخوان یکی از خطرناک ترین عمل های دنیا است و تقریبا یک سوم افرادی که تحت این درمان قرار می گیرند، جان خود را از دست می دهند. با این اوصاف نمی توان گفت که پیوند مغز استخوان یک درمان قطعی یا روشی عملی به منظور درمان HIV به شمار می رود. اما با استفاده از آن می توان سرنخ هایی درباره نحوه از بین رفتن ویروس HIV در بدن فرد مبتلا به این ویروس به دست آورد.

از آن زمان به بعد درمانی عملکردی برای از بین بردن ویروس HIV در چندین مورد گزارش شده است. به عبارت دیگر درمان های عملکردی باعث می شوند که بدون انجام درمان های ضدرتروویروسی یا ART سطوح قابل اندازه گیری ویروس HIV باز نگردند. البته در چند مورد گزارش شده ویروس بعد از چند سال بازهم خود را نشان داده است.

عمل تغییر جنسیت چگونه و در چند مرحله انجام می شود؟
ادامه مطلب

پزشکان برای برخی از نوزادانی که HIV مثبت داشته اند هم داروی ARV یا ضدرتروویروسی تجویز کرده اند، آن ها پس از مصرف دارو نشانه هایی از ویروس HIV در بدن خود نشان نداده اند، با این حال ویروس بعد از مدتی بازگشته است.

تحقیقات فعلی در مورد اینکه آیا ایدز قابل درمان است؟

تحقیقات فعلی بیشتر روی درمان عملکردی ویروس تمرکز دارند نه ریشه کنی کامل HIV از بدن! سال های زیادی است که محققان راهبردهای مختلفی را به منظور دستیابی به درمان عملکردی مورد بررسی قرار می دهند. اکثر آن ها معتقدند که درمان HIV به ترکیبی از رویکردها نیاز خواهد داشت.

تحقیقات فعلی در مورد اینکه آیا ایدز قابل درمان است؟

شوک و کشتن

در اثر عفونت اولیه HIV میلیون ها سلول آلوده می شوند. بیشتر این ویروس ها، ویروس های نهفته بوده و ویروس جدیدی در اثر آن ها به وجود نمی آید. این ویروس ها همانطور که در بالا گفتیم برای ARV ها وسیستم ایمنی بدن نامرئی به شمار می روند؛ از همین رو محققان به دنبال کشف دارویی هستند که بتوانند ویروس های نهفته را فعال نمایند. این کار به ARV های موجود در بدن کمک می کند تا ویروس را از بین ببرند.

واکسن های درمانی

امروزه بیشتر واکسن هایی که برای HIV تزریق می شوند، از ابتلا به این عفونت جلوگیری می کنند. معمولا واکسن های درمانی به منظور تقویت توانایی سیستم ایمنی بدن برای مقابله با ویروس ها مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال ویروس HIV ممکن است چندین واکسن نیاز داشته باشد، یکی از واکسن ها برای آمادگی سیستم ایمنی بدن و پرورش آن و دیگری برای تقویت سیستم ایمنی استفاده می شود.

مقاوم سازی سلول ها در برابر HIV

از دیگر راهبردهایی که برای درمان ایدز محققان به آن پرداخته اند، مقاوم سازی سلول ها در برابر این ویروس است. در این رویکرد، سلول های CD4 از فرد مبتلا به HIV گرفته شده، سپس این سلول ها به طریقی اصلاح و در برابر HIV مقاوم می گردند؛ پس از مقاوم سازی سلول ها در برابر HIV، آن ها را به شخص مبتلا برمی گردانند. سلول های اصلاح شده تکثیر و در نهایت جایگزین سلول های آلوده می شوند.

ژن درمانی

 در طول عفونت HIV، این ویروس ماده ژنتیکی خود را به سلول های دیگر منتقل می کند؛ از همین رو محققین تصمیم گرفته اند که از ژن درمانی برای این منظور استفاده نمایند. ژن درمانی تکنیکی برای جدا کردن ویروس HIV از سلول ها به شمار می رود. البته تا به کنون این روش تنها در آزمایشگاه ها انجام شده و هنوز به مرحله تست انسانی نرسیده است.

اختلال هویت جنسی چیست و چطور درمان می شود؟
ادامه مطلب

اصلاح سلول های بنیادی

همانطور که گفتیم بیماری برلینی با پیوند مغز استخوان و سلول های بنیادی توانست به HIV غلبه کند. سلول های بنیادی مقاوم نسبت به HIV می توانند یکی از راه های درمان عملکردی HIV باشند. این سلول ها به انواع مختلفی از سلول های بدن تبدیل می شوند. البته تنها در صورتی این رویکرد تاثیر گذار خواهد بود که ابتدا سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا قبل از بازسازی مجدد سلول های بنیادی پیوندی نابود شده و از بین برود.

اصلاح سلول های بنیادی

سخن آخر در مورد آیا ایدز قابل درمان است

در این مطلب سعی داشتیم به شما بگوییم که آیا ایدز قابل درمان است یا خیر، همانطور که گفته شد محققین تا کنون نتوانسته اند درمان قطعی برای ویروس HIV پیدا کنند. با این حال آن ها سعی دارند که به درمان های عملکردی مختلفی برای رهایی بشریت از این ویروس دست یابند. با وجود اینکه ما در پاسخ به این سوال که آیا ایدز درمان می شود یا خیر؟ پاسخ منفی داده ایم، اما شما به عنوان یک فرد مبتلا نباید امید خود را از دست دهید. با درمان های موجود و دریافت بار غیر قابل شناسایی ویروس، شما می توانید زندگی سالم و طولانی داشته باشید.

در پایان ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که نداشتن علائم HIV  به معنای درمان قطعی آن نیست. ویروس HIV  حتی تا 15 سال می تواند بدون نشان دادن هر گونه علائمی در بدن وجود داشته باشد. با این حال اگر به این ویروس مبتلا هستید و علائمی در شما دیده نمی شود، نباید از درمان خود دست بکشید. داروهای ضدرتروویروسی همواره باید مصرف شوند، این را فراموش نکنید!

 به امید روزی که بشر از شر این ویروس خلاص شده و تجربه زندگی سالم بدون ویروس HIV  را به دست آورد!

 

 

منبع 1     منبع 2

دیدگاه کاربران

ارسال
هنوز نظری ثبت نشده است
اولین نفری باشید که نظرتان را ثبت می‌کنید

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی

درحال آپلود

0%