وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر را چگونه مدیریت کنیم؟

86

ترک اعتیاد و مبارزه با وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر یکی از بزرگترین چالش هایی است که افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. وسوسه چیزی است که تا مدت ها بعد از بهبودی نیز با  انسان خواهد بود. برای رهایی از این وسوسه راهکارهای زیادی ارائه شده است. امروز ما در این مطلب از موسسه خیریه چترا قصد داریم موثرترین تکنیک ها برای مبارزه با وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر را معرفی کنیم. دعوت می کنیم تا پایان مقاله وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر  همراه ما باشید!

وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر را چگونه مدیریت کنیم؟

راه های وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر

وسوسه یکی از واقعیت های زندگی است که هرانسانی آن را تجربه می کند. وسوسه برای افرادی که سوء مصرف مواد را ترک کرده اند (یا در حال حاضر در حال مبارزه هستند)، می تواند عواقب مخربی داشته باشد.

به طور معمول، افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند این کار را برای کاهش درد و استرس زندگی روزمره انجام می دهند. به همین دلیل وقتی این افراد روی بهبودی کار می‌ کنند اما با همان استرس‌ ها مواجه هستند، وسوسه مصرف دوباره برای مصرف ماده موردنظر، غیر قابل تحمل می شود.

در سال های اخیر روش هایی برای مبارزه با وسوسه مصرف مواد معرفی شده است. این روش ها ضمن از بین بردن نگرانی ها در مورد وسوسه مصرف دوباره به فرد کمک می کنند از مسیر بهبودی خارج نشود. در ادامه این روش ها را بررسی خواهیم کرد.

یکی از راه های نجات فردی که درگیر بیماری اعتیاد است، این است که برای شروع او را به مشاوره اعتیاد جهت ترک اعتیاد سوق بدهید. موسسه خیریه چترا می تواند در این راه به شما کمک کند.

به یک جلسه بروید

جلسات معتادان گمنام یا همان NA در سراسر دنیا برگزار می شوند. اگر کمی جستجو کنید، احتمالاً فهرستی از جلسات دوازده مرحله ای در منطقه خود پیدا خواهید کرد. بسته به محل زندگی شما، این جلسات تقریباً در هر ساعت از شبانه روز برگزار می شوند. افرادی که به دنبال بهبودی از مواد مخدر و الکل هستند می توانند از جلسات بهره مند شوند.

علائم دوره کمون ایدز چیست؟
ادامه مطلب

رفتن به جلسه چند مزیت بزرگ دارد. اول اینکه شما از نظر فیزیکی خود را از موقعیتی که وسوسه شده اید، دور می کنید. تغییر محیط یکی از بهترین شیوه های مبارزه با وسوسه مصرف دوباره است. دومین مزیت، اشتراک گذاری تجربه خود و شنیدن تجربیات و مبارزه های دیگر افراد حاضر در جلسه است. شنیدن داستان ها و روش های دیگران برا مبارزه با وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر، برای شما بسیار مفید خواهد بود.

جامعه خود را بسازید

یکی از بهترین ویژگی های برنامه بهبود دوازده مرحله ای، جمعی است که در آن تشکیل می شود. در این جلسات، افراد با یکدیگر شماره تلفن رد و بدل می کنند و تشویق می شوند با یکدیگر تماس بگیرند. اگر در این جلسات شرکت می کنید پیشنهاد می کنیم شما هم جمع دوستانه خود را تشکیل دهید.

اگر متوجه شدید که مشکل دارید، تلفن را بردارید! با یک همکار معتاد تماس بگیرید و فقط در مورد آن صحبت کنید. دوست هم جلسه ای شما می تواند در مورد موقعیتی خاص دیدگاهی ارائه دهد که شما به آن فکر نکرده بودید. همچنین ممکن است با همدلی و دلسوزی تا زمانی که وسوسه از بین برود، با شما تلفنی صحبت کند. در هر صورت، این گفتگوها برای هر دو طرف مفید است.

جامعه خود را بسازید

به احساسات خود توجه کنید

یکی دیگر از راه های وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر توجه به احساسات می باشد. ممکن است عبارت “HALT” را در حلقه های بهبودی شنیده باشید. این کلمه مخفف عبارت های  Hungry, Angry, Lonely, Tired است. اگر در مسیر بهبودی هستید، هر چند وقت یکبار خودتان را چک کنید و به اتفاقاتی که برایتان می افتد توجه کنید. آیا امروز درست غذا خورده اید و به اندازه کافی آب نوشیده اید؟ آیا با یک موقعیت عاطفی دشوار روبرو هستید؟ آیا امروز با شخص دیگری صحبت کرده اید؟ آیا به اندازه کافی خوابیده اید؟

مرکز مشاوره ایدز (مشاوره و آزمایش ایدز)
ادامه مطلب

اگرچه ساده به نظر می رسد، اما انجام این بررسی های اولیه می تواند به شما کمک کند دقیقاً آنچه که شما را آزار می دهد، مشخص کنید. این کار می تواند شما را مستقیماً به سمت راه حلی هدایت کند که وسوسه شما را مهار کند و شما را از مصرف دوباره مواد مخدر باز دارد. این روش یکی از بهترین و موثرترین روش های مبارزه با وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر است.

از جلسات آنلاین بهره ببرید

جلسات آنلاین مورد دیگر از وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر هستش. اگر جایی هستید که جلسات NA در آنجا برگزار نمی شود، یا اگر نمی توانید به صورت فیزیکی به جلسه بروید، نگران نباشید! جلسات دوازده مرحله ای به صورت آنلاین در سراسر دنیا و در تمام طول شبانه روز برگزار می شوند. استفاده از جلسات آنلاین این امکان را به شما می دهد که بتوانید با افراد مختلف ارتباط برقرار کنید. در سرتاسر جهان افرادی وجود دارند که در برنامه های بهبود شرکت می کنند. بنابراین مهم نیست که چه ساعتی کجا هستید، فقط لازم است بدانید که تنها نیستید و افرادی وجود دارند که می توانند به شما کمک کنند.

از محرک ها اجتناب کنید

به خصوص زمانی که تازه به بهبودی رسیده اید، بهتر است از افراد و مکان هایی که در گذشته برای شما مضر بودند دوری کنید. اگر زمانی که مصرف کننده بوده اید در یک کافه خاص رفت و آمد می ‌کردید یا با گروه خاصی از مردم معاشرت می‌ کردید، از آن ها اجتناب کنید. از لحاظ علمی در ذهن شما مکان‌ ها و افراد با سوء مصرف مواد مرتبط هستند. معاشرت با آنها ممکن است باعث ایجاد وسوسه شود. بنابراین بهتر است که به جای این کارها، کار دیگری برای انجام دادن پیدا کنید.

ایدز و هپاتیت چه تفاوت و شباهتی با یک دیگر دارند؟
ادامه مطلب

محیط خود را عوض کنید

هرچیزی که برایتان یادآور اعتیاد است را از خانه و محل کار خود حذف کنید. به عنوان مثال، از کسانی که شما را تشویق می کنند با موضوع اعتیاد خود درگیر شوید فاصله بگیرید. برای مثال اگر ماده خاصی مصرف می کردید، ابزاری که با آن مصرف می کردید را از بین ببرید.

اگر می خواهید الکل را ترک کنید، از شر هر گونه الکل، درب بازکن ها، لیوان های شراب و پیچ های چوب پنبه خلاص شوید. اگر می‌ خواهید قمار را ترک کنید، هر کارت بازی، بلیت خراش یا تراشه پوکر را بردارید. همچنین، اجازه ندهید افراد دیگر از مواد یا ابزارهای مرتبط با اعتیاد در خانه شما استفاده کنند. این روش برای کنترل وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر بسیار سودمند است.

محیط خود را عوض کنید

جمع بندی در مورد وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر

اگرچه ترک اعتیاد کار سختی است اما مبارزه با وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر بسیار سخت تر خواهد بود. به همین دلیل است که افراد فعال در  این حوزه همواره به دنبال راه هایی برای کاهش و کنترل این وسوسه هستند. در سراسر دنیا هدف اصلی برگزاری جلسات ترک اعتیاد در وهله اول، کنترل وسوسه مصرف بعد از ترک مواد مخدر ، سپس بهبود عملکرد فرد در زندگی است. ما نیز در این مطلب تلاش کردیم موثرترین روش هایی که به شما در مبارزه با وسوسه کمک می کنند را معرفی کنیم. امیدواریم با استفاده  از این روش ها همچنان در مسیر بهبودی بمانید.

 

 

منبع

دیدگاه کاربران

ارسال
هنوز نظری ثبت نشده است
اولین نفری باشید که نظرتان را ثبت می‌کنید

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی

درحال آپلود

0%