راه های درمان اعتیاد چیست؟ برسی جامع!

546
راه های درمان اعتیاد

راه های درمان اعتیاد چگونه است؟ امروزه زندگی به دلیل مشکلات کوچک و بزرگی که سر راه هر فردی قرار داده است، زندگی را سخت و پیچیده می کند. به همین خاطر افراد برای حل مشکلات خود به سمت خودکشی و یا اعتیاد روی می آورند. اما بعضی افراد هم هستند که عاقلانه تصمیم می گیرند. البته نمی توان گفت این دلیل اصلی مبتلا به اعتیاد است. چندیدن دلیل وجود دارد که می تواند فرد را به این سمت بکشاند. اگر شما یا یکی از اعضا و آشنایانتان جزو این دسته افراد هستند و هنوز راه های درمان اعتیاد مناسبی پیدا نکرده اید، پیشنهاد می کنیم تا انتها همراه خیریه چترا باشید.

راه های درمان اعتیاد چیست؟ برسی جامع!

آیا اعتیاد درمان پذیر است؟

اعتیاد یک بیماری مزمن است که مشخصه آن جستجو و مصرف مواد مخدر می باشد که علیرغم پیامدهای مضر، آن اجباری یا دشوار است. زمانی که افراد برای اولین بار قصد مصرف مواد مخدر را داشته باشند، به صورت داوطلبانه می باشد. اما مصرف مکرر مواد مخدر می‌تواند منجر به تغییرات مغزی شود که کنترل خود فرد معتاد را به چالش می‌کشد و مقاوت کردن در برابر مصرف دوباره مواد برای او بسیار سخت می شود.

اما این موضوع به این معنا نیست که دیگر درمان کارساز نیست. درمان اعتیاد نیز مانند دیگر بیماری های مزمن دار باید با توجه به شرایط بیمار جلو رود تا نتیجه بخش باشد.زمانی که افراد مواد مخدر مصرف می کنند، روی مغز تاثیرات زیادی می گذارد. به همین خاطر این موضوع فرایند درمان را سخت می کند. اگر به صورت طولانی مدت از مواد مخدر استفاده شود در یادگیری، تصمیم گیری، حافظه، رفتار، اخلاق و غیره تاثیرگذار است. اما به کلی می توان گفت راه های درمان اعتیاد بسیاری وجود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

علائم دوره کمون ایدز چیست؟
ادامه مطلب

یکی از راه های نجات فردی که درگیر بیماری اعتیاد است، این است که برای شروع او را به مشاوره اعتیاد جهت ترک اعتیاد سوق بدهید. موسسه خیریه چترا می تواند در این راه به شما کمک کند.

آیا اعتیاد درمان پذیر است؟

راه های درمان اعتیاد چیست؟

اعتیاد همانند دیگر بیماری ها، مانند: بیماری های دیابت، آسم، یا بیماری قلبی، درمان اعتیاد به مواد مخدر به طور کلی یک راه درمانی ندارد. بلکه راه های درمان اعتیاد متنوع و مخصوص هر فرد با توجه به شرایش می باشد که می توان با کمک فرد متخصص آن را مدریت و به موفقیت رساند. اما به هر حال درمان اعتیاد را باید جدی بگیرید. زیرا ممکن است آسیب های جسمی و روحی زیادی روی شخص معتاد بگذارد.

همانطور که مستحضر هستید، مصرف مواد به یک مشکل بزرگ در زندگی افراد تبدیل شده است که کیفیت زندگی آنها را مختل می کند. فرد مبتلا به اعتیاد به درمان نیاز دارد. برای اکثر افراد، درمان ممکن است تا پایان عمر ادامه داشته باشد. آنها باید به صورت مادام العمر از مصرف این ماده خودداری کنند. البته برنامه درمان اعتیاد برای هر شخصی با توجه به شرایط و نیازهایش متفاوت است.

راه های درمان اعتیاد به عوامل متعددی از جمله نوع اختلال اعتیاد آور، مدت و شدت مصرف و اثرات آن بر فرد بستگی دارد. همچنین پزشک در حین درمان فرد مبتلا به اعتیاد، اگر هرگونه عارضه فیزیکی ایجاد شده، مانند: بیماری کبدی، مشکلات تنفس و غیره ببیند، برای درمان آنها نیز به دکتر متخصص ارجاع می دهد.

• خارج کردن ماده مضر و محدود سازی فرد نسبت ترک ماده مخدر

یکی از راه های درمان اعتیاد، محدود کردن فرد معتاد نسبت به مصرف ماده مخدر می باشد. همچنین خارج کردن ماده مضرر معمولا اولین قدم برای درمان اعتیاد است. بعد از آن سراغ محدودسازی می روند. طبق گفته اداره خدمات بهداشت روانی و درمان اعتیاد، در 80 درصد موارد، یک کلینیک درمانی از داروها برای کاهش علائم ترک استفاده می کند. گاهی اوقات اگر وضعیت فرد مبتلا بسیار بد باشد، مجبور به خارج کردن مواد مضرر با کمک برخی از دستگاه ها از بدن آن فرد می شوند.

مراحل درمان و ترک اعتیاد. بررسی تخصصی و جامع!
ادامه مطلب

خارج کردن ماده مضر و محدود سازی فرد نسبت ترک ماده مخدر

• مشاوره و رفتار درمانی

از دیگر راه های درمان اعتیاد، مشاوره گرفتن از فرد متخصص است. این مشاوره ممکن است به صورت فردی و یا گروهی در کنار خانواده انجام شود که این بستگی به نیازهای و شرایط فرد ابتلا به اعتیاد دارد. تعداد جلسات نیز در ابتدای درمان زیاد است. با بهبود علائم، تعداد جلسات به تدریج کاهش پیدا می کند.

در مشاوره یکی از راه ها، درمان شناختی و رفتاری می باشد که به افراد کمک می کند تا با شیوه های مصرف مواد آشنا شوند و سپس خود را تغییر دهند. از دیگر کارهایی که انجام می شود، مصاحبه انگیزشی، که تمایل افراد را برای تغییر و اصلاح رفتارها به حداکثر می رساند.هدف مشاوره برای اعتیاد کمک به افراد در تغییر رفتارها و نگرش ها در مورد مصرف یک ماده و همچنین تقویت مهارت های زندگی و حمایت از درمان های دیگر است.

مشاوره و رفتار درمانی

• درمان اعتیاد با طب سنتی

تا به الان طب سنتی برای درمان انواع بیماری ها بسیار کارساز بوده است. به همین خاطر یکی از راه های درمان اعتیاد نیز به حساب می آید. در طب سنتی پزشک با توجه به شرایط بیمار، درمان و داروهای گیاهی تجویز می کند. به طور مثال می توانید از انواع دمنوش هایی اعم از: دمنوش بابونه، آویشن و غیره برای درمان اعتیاد استفاده کنید. اگر بخواهید در خانه درمان اعتیاد را شروع کنید، باید با توجه به شرایط خود تصمیم بگیرید. اگر وضعیت اعتیاد شما شدید است، پیشنهاد می کنیم با کلینیک های ترک اعتیاد در تماس باشید. زیرا این کار در خانه امکان پذیر نمی باشد.

معرفی سرپناه های شبانه برای معتادان در تهران
ادامه مطلب

درمان اعتیاد با طب سنتی

• درمان اعتیاد با کمک داروها

یک فرد ممکن است در هنگام درمان یک بیماری و یا اعتیاد به صورت مداوم دارو مصرف کند. با این حال افراد با کمک داروها برای مدریت علائم اعتیاد استفاده می کنند. استفاده طولانی مدت از دارو، به کاهش هوس و استفاده نکردن دوباره از مواد کمک به سزایی می کند. درسته دارو جزو راه های درمان اعتیاد است، اما جزو اصلی ترین آن نمی باشد.

درمان اعتیاد با کمک داروها

نتیجه گیری در مورد راه های درمان اعتیاد

اختلالات مرتبط با مواد بیماری های مزمن و پیچیده ای هستند که نیاز به درمان طولانی مدت و فشرده دارند. همچنین راه های درمان اعتیاد ، راه های متنوعی دارد که بر اساس شرایط هر شخص مشخص می شود. اما درمان اعتیاد اغلب با محدود کردن و خارج کردن ماده مضرر شروع می‌شود.

سپس با استفاده از دارو برای کاهش علائم ترک مواد مخدر درمان جلو می رود. یک فرد گاهی اوقات یک برنامه درمان اعتیاد به موادمخدر حدودا بین 6 تا 12 ماهه را در یک مرکز اختصاصی آغاز می کند. پس از آن با توجه به نظر فرد متخصص می توانید ادامه درمان را در خانه انجام دهید. امیدواریم این مقاله چترا برای شما عزیزان مفید بوده باشد.

منبع

دیدگاه کاربران

ارسال
هنوز نظری ثبت نشده است
اولین نفری باشید که نظرتان را ثبت می‌کنید

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی

درحال آپلود

0%