دندان پزشکی و انتقال ایدز به هم دیگر مرتبط هستند؟

313

ویروس نقص ایمنی انسانی یا همان HIV ویروسی است که سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. عدم درمان ویروس HIV در نهایت منجر به بیماری سندروم نقص ایمنی اکتسابی یا همان ایدز می شود. با توجه به اینکه هنوز هم علم پزشکی نتوانسته به درمانی قطعی ایدز دست یابد، انسان همواره با ترس و استرس دست و پنجه نرم کردن با این بیماری زندگی می کند. زمانی که یک فرد به HIV مبتلا شود، تا ابد درگیر این بیماری خواهد بود و راهی برای رهایی از آن وجود ندارد. در هنگام ترمیم دندان، دندان پزشکی و انتقال ایدز خیلی مهم می باشد.

با این حال مراقبت های پزشکی و استفاده از داروهای ضدرتروویروسی می تواند تا حد زیادی روی کنترل HIV تاثیر گذار باشند .امروز ما در این مطلب از موسسه خیریه چترا همراه شما هستیم تا درمورد راه های انتقال ایدز و اینکه آیا دندان پزشکی و انتقال ایدز به هم مرتبط اند با شما صحبت کنیم. همراه ما باشید!

دندان پزشکی و انتقال ایدز به هم دیگر مرتبط هستند؟

بیماری ایدز چیست؟

قبل از آنکه بگوییم آیا دندان پزشکی و انتقال ایدز می تواند ایدز را منتقل کند، بهتر است کمی بیشتر با این بیماری آشنا شویم.

بیماری ایدز یا همان سندروم نقص ایمنی اکتسابی در سال 1930 از یک شامپانزه در آفریقای غربی به انسان منتقل شده است. برخی از شایعات در گذشته می گفتند که انتقال ایدز از حیوانات به انسان و به رابطه جنسی مردمان در غرب با حیوانات و فرهنگ بد روابط جنسی در غرب ارتباط دارد. در آن زمان این شایعه در ایران بسیار شنیده می شد، اما بر خلاف این شایعه دلیل انتقال ایدز از شامپانزه آفریقایی تنها شکار و استفاده از گوشت آن شامپانزه بوده است.

این شایعات باعث شد بسیاری از سود جویان از قِبَل بیماری ایدز تبلیغات مذهبی و ضدغربی بسیاری در ایران انجام دهند. با این وجود ایدز هم مانند هر بیماری واگیردار دیگری به دلایل مختلفی جهان را درگیر خود کرده و این دلایل به هیچ عنوان به فرهنگ هیچ نقطه ای از جهان مربوط نیست.

ترک وسوسه اعتیاد چگونه امکان پذیر است؟
ادامه مطلب

برخلاف ترسی که اغلب افراد در مواجهه با ایدز به خود راه می دهند، امروزه در پی پیشرفت های پزشکی علیرغم کشف داروی قطعی برای درمان این بیماری، داروهای ضدرتروویروسی بسیاری پدید آمده اند.

داروهای ضدرتروویروسی برای کنترل ویروس HIV بسیار مفید بوده و حتی از پیشرفت این بیماری و رسیدن آن به مرحله نهایی و تبدیل به ایدز جلوگیری می کند. با مصرف داروهای ضدرتروویروسی حتی بار ویروسی HIV در بدن به حدی کاهش می یابد که با انجام آزمایشات سریع مانند آنتی بادی و خود آزمایی امکان تشخیص ویروس وجود ندارد.

بار ویروسی غیر قابل شناسایی به فرد این امکان را می دهد که بدون نگرانی بابت انتقال ایدز به افراد دیگر یک زندگی طولانی داشته باشد. ضمن اینکه انجام سکس با بار ویروسی غیر قابل شناسایی هیچ خطری برای پارتنر فردی که به HIV مبتلا است، ندارد.

اگر کسی که رفتارهای پرخطری داشته است و مشکوک به بیماری ایدز است را می شناسید، باید او را در اولین فرصت به یک مرکز مشاوره ایدز ببرید تا از خطرات بیشتر جلوگیری شود. موسسه خیریه چترا می تواند در این راه به شما کمک کند.

بیماری ایدز چیست؟

راه های انتقال ایدز

در بالا ما بیماری ایدز را به شما معرفی کردیم. در این بخش هم می خواهیم قبل از پرداختن به این مسئله که آیا دندان پزشکی و انتقال ایدز با یک دیگر ارتباط دارند، راه های انتقال ایدز را به خوبی با یک دیگر بررسی کنیم تا بتوانیم به این سوال که آیا دندان پزشکی و انتقال ایدز می تواند ایدز را منتقل کند یا خیر، پاسخ دهیم.

سکس پر خطر

یکی از راه های انتقال ایدز سکس پرخطر است. حجم بسیار زیادی از ویروس HIV در دستگاه تناسلی فرد وجود دارد؛ از همین رو مایع منی به راحتی می تواند ایدز را از فردی به فرد دیگر منتقل کند.

ترک اعتیاد با طب سوزنی امکان پذیر است؟
ادامه مطلب

در صورتی که شما پارتنر مشخصی برای سکس نداشته یا از سلامت پارتنر سکس خود اطلاعی ندارید، حتما باید برای انجام سکس از کاندوم استفاده نمایید. شاید فکر کنید که آنال سکس نقش چندانی در انتقال ایدز ندارد، اما باید بگوییم آنال سکس نسبت به سکس واژنی از خطرات بیشتری برای انتقال ایدز برخوردار است.

ضمن اینکه انتقال ایدز از طریق معاشقه یا سکس دهانی به ندرت رخ داده، با این وجود نباید از آن ها غافل شد و جوانب اعتیاد را رعایت نکرد.

رابطه مادر و فرزندی

یکی دیگر از دلایل انتقال ایدز رابطه مادر و فرزندی است. احتمال اینکه مادر مبتلا به ایدز، بیماری اش را به نطفه درون شکمش انتقال دهد، وجود دارد. ضمن اینکه تغذیه نوزاد از شیر مادری که به ایدز مبتلا است هم می تواند باعث انتقال بیماری شود.

با این وجود در حال حاضر استفاده از داروهای ضدرتروویروسی می تواند از این مسئله جلوگیری کنند.  در صورتی که مادر مبتلا به ایدز از داروهای ضدرتروویروسی به صورت مرتب استفاده نمایید و از بارویروسی غیر قابل شناسایی برخوردار باشد، احتمال ابتلای نوزاد به این بیماری تقریبا صفر است.

استفاده از تجهیزات تزریق به صورت مشترک

تجهیزات مشترک دقیقا همان چیزی است که باعث ارتباط دندان پزشکی و انتقال ایدز می شود. این مسئله در میان معتادان شایع تر است. معمولا افراد معتاد به اینکه تجهیزات آن ها برای تزریق مواد استریلیزه باشد، چندان توجه نمی کنند. این مسئله موجب می شود که با سرنگ های مشترک و حاوی ویروس HIV، آن را به افراد دیگری هم انتقال دهند.

در برخی موارد کادر درمان هم در معرض این خطر قرار دارند؛ از همین رو هنگام تزریقات باید تمام موارد و مسائل ایمنی و بهداشتی رعایت شود.

علائم دوره کمون ایدز چیست؟
ادامه مطلب

استفاده از تجهیزات تزریق به صورت مشترک

آیا دندان پزشکی و انتقال ایدز با هم رابطه ای دارند؟

در بالا ما شایع ترین روش های انتقال ایدز را مورد بررسی قرار دادیم، اما به نظر شما رابطه دندان پزشکی و انتقال ایدز چیست؟ آیا انجام کارهای دندان پزشکی می تواند ایدز را منتقل کند؟

درپاسخ به این سوال باید بگوییم بله این امکان وجود دارد که انجام کارهای دندان پزشکی و انتقال ایدز را به دیگری میسر کند. اما این اتفاق چه زمانی رخ می دهد؟

زمانی که وسایل و تجهیزات دندان پزشکی استفاده شده برای فرد مبتلا به HIV استریلیزه نشود و مجددا برای بیمار دیگری مورد استفاده قرار گیرد، این امکان که ویروس از طریق تجهیزات انتقال یابد وجود دارد. البته به شرطی که حین عمل دندان پزشکی لثه بیمار یا قسمتی در دهان او زخم شده و خونریزی کند که متاسفانه در دندان پزشکی این اتفاق به وفور رخ می دهد.

به عبارت دیگر باید بگوییم انتقال خون آلوده از دهان فرد مبتلا به HIV به فرد دیگر از طریق تجهیزات دندان پزشکی وجود دارد. اما اینکه بزاق دهان فرد مبتلا به HIV ویروس را به دیگری منتقل کند تا کنون مشاهده نشده است. به خصوص در میان مبتلایان اچ آی وی با بارویروسی غیرقابل شناسایی امکان رخ داد چنین اتفاقی وجود ندارد.

جمع بندی در مورد دندان پزشکی و انتقال ایدز

امروز ما در این مطلب سعی کردیم ارتباط میان دندان پزشکی و انتقال ایدز را شفاف سازی کنیم. همانطور که در این مطلب دریافتید امکان انتقال ویروس ایدز تحت شرایطی که بهداشت تجهیزات رعایت نشود در دندان پزشکی وجود دارد؛ از همین رو همواره سعی کنید که به مراکز و کلینیک های معتبر برای انجام کارهای مربوط به دندان مراجعه نمایید.

منبع

دیدگاه کاربران

ارسال
هنوز نظری ثبت نشده است
اولین نفری باشید که نظرتان را ثبت می‌کنید

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی

درحال آپلود

0%