ترک اعتیاد در منزل یا خود درمانی اعتیاد امکان پذیر است؟

122

اعتیاد به مواد مخدر، بیماری بسیار شایعی است که بر مغز و رفتار فرد تأثیر جدی گذاشته و منجر به ناتوانی در کنترل مصرف ماده مخدر می شود. موادی مانند ماری جوانا، نیکوتین، هروئین و… از رایج ترین مواد مخدر به حساب  می آیند.

تلاش برای توقف مصرف مواد مخدر ممکن است باعث هوس شدید به مصرف مجدد شود. به این علائم، علائم ترک گفته می شود. کمک های ارائه شده توسط مراقب های بهداشتی، خانواده، دوستان، گروه‌های حمایتی یا یک برنامه درمانی سازمان‌ یافته می ‌تواند به فرد در جهت غلبه بر اعتیاد به مواد مخدر کمک کند. اما آیا ترک اعتیاد در منزل یا خود درمانی اعتیاد امکان پذیر است؟ در این مطلب از موسسه خیریه چترا قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم.

ترک اعتیاد در منزل یا خود درمانی اعتیاد امکان پذیر است؟

ایجاد اعتیاد

برای بعضی از افراد اعتیاد به مواد مخدر می تواند با مصرف مواد به صورت تفریحی در برخی موقعیت ها شروع شده و به تدریج افزایش یابد. برای گروهی دیگر از افراد، به ویژه در زمینه مواد افیونی، اعتیاد به مواد مخدر زمانی آغاز می شود که داروهای خاصی را مصرف کنند. خطر اعتیاد و سرعت پیشرفت آن با توجه به نوع مواد مخدر متغیر است. برخی از داروها، همانند مسکن های افیونی، خطر بیشتری داشته و با سرعت بیشتری نسبت به سایر مواد باعث اعتیاد می شوند.

فردی که دچار اعتیاد است ممکن است با گذشت زمان، به دوزهای بیشتری از ماده مخدر نیاز داشته باشد. همانطور که مصرف مواد افزایش می یابد، ممکن است فرد احساس کند که زندگی بدون این مواد به شدت دشوار است.

شما می توانید با کمک به معتادها زندگی را دوباره به آن ها هدیه بدهید. موسسه خیریه چترا در این راه به شما کمک می کند تا بهترین نحو به این افراد آلوده به بیماری اعتیاد کمک کنید.

ترک اعتیاد در منزل

شاید برای بسیاری از افراد سوال شود که آیا ترک اعتیاد در منزل یا خود درمانی امکان پذیر است؟ اگرچه ترک اعتیاد در محیط خانه دشوار است؛ اما غیر ممکن نیست. به طوری که بسیاری از افراد توانسته اند به این روش مصرف مواد مخدر و الکل را کنار گذاشته و ترک نمایند. نکته مهم در این مسیر این است که فرد درگیر اعتیاد، روحیه و امید خود را حفظ نموده و ناامید نشود. اما در مورد اعتیادهای سنگین حتما باید مداخلات پزشکی و بهداشتی وجود داشته باشد.

ترک اعتیاد در منزل

نکاتی برای ترک اعتیاد در منزل

اگر شما جز افرادی هستید که با اعتیاد دست و پنجه نرم می کنید، بدانید که اعتیاد یک بیماری قابل درمان است، نه یک شکست. اختلالات مصرف مواد تغییراتی در مغز ایجاد می کند که منجر به اجبار مصرف مواد مخدر یا الکل می شود. این یک بیماری مزمن برای سلامت روان محسوب می شود. با این حال، با درمان و حمایت مناسب، ترک اعتیاد امکان پذیر است. در ادامه به معرفی برخی نکات درباره ترک اعتیاد در منزل اشاره خواهیم کرد:

  1. اعتیاد خود را بپذیرید.
مشکلات حقوقی ترنس ها در جامعه چیست؟
ادامه مطلب

شاید بتوان گفت سخت ترین بخش بهبودی این است که اعتیاد خود را بپذیرید. اختلالات مصرف مواد بر مغز افراد تأثیر می گذارد و باعث می شود که به دنبال بهانه و توجیهی برای ادامه مصرف باشند. اعتراف به یک مشکل نشان می دهد که شما شجاعت مواجهه با اعتیاد و برطرف کردن علل زمینه ای آن را دارید. چندین گزینه برای دریافت کمک وجود دارد. با این حال، داشتن یک سیستم پشتیبانی قوی در هر رویکرد درمانی که انتخاب می کنید ضروری است. این پشتیبانی می تواند از طرف خانواده یا دوستان باشد. اما در برخی موارد شدیدتر، کمک گرفتن از پزشک و مراکز توانبخشی مورد نیاز می باشد.

  1. در مورد اعتیاد خود فکر کنید.

زمانی را به فکر کردن در مورد آنچه برای شما اهمیت دارد، تأثیر منفی اعتیاد بر شما و اینکه چگونه زندگی شما به خوبی بهبود خواهد یافت، اختصاص دهید. ساده ترین راه برای این راهکار موثر این است که یک دفترچه روزانه داشته باشید. با استفاده از این دفترچه، می توانید به خودتان کمک کنید تا با شناسایی الگوها، محرک ها، اهداف و محرک ها برنامه ای را برای ترک اعتیاد آغاز نمایید.

  1. مزایای هشیاری را درک کنید.

زندگی هوشیارانه به شما این امکان را می دهد که جنبه های مثبت زندگی خود را دوباره به دست آورید. با درمان فعال جنبه هایی از اعتیاد مانند افسردگی، اضطراب، افرادی که در حال بهبودی هستند اغلب احساس رضایت می کنند. احساس آزادی بیشتر، سلامت روانی و جسمی ، ثبات مالی بهتر و روابط سالم‌تر با دوستان و خانواده از پیامدهای مثبت ترک اعتیاد همزمان با درمان افسردگی و اضطراب است.

  1. محرک های خود را شناسایی کنید.

محرک به چیزی گفته می شود که واکنش عاطفی را به دنبال داشته باشد. برخی از محرک های رایج در زمینه اعتیاد عبارت اند از: استرس و اضطراب، احساسات ناخوشایند، انزوای اجتماعی و بیماری های جسمی و روانی. این محرک ها می توانند باعث ایجاد میل شدید به مصرف مجدد ماده مخدر شوند. زمانی که بتوانیم این محرک ها را شناسایی کنیم، می توانیم با توسعه مهارت های مقابله ای سالم، آنها را مدیریت نماییم.

  1. محیط خود را تغییر دهید.
جملات مثبت برای ترک اعتیاد ( لیستی از بهترین جمله ها)
ادامه مطلب

وقتی مواد مخدر یا الکل را ترک می کنید اما به همان روال یا عادات گذشته خود ادامه می دهید، احتمال شروع مجدد بسیار زیاد می شود. با اجتناب از افراد، مکان ‌ها و موقعیت‌ هایی که میل شما به استفاده را تحریک می‌کنند، از بهبودی خود حمایت کنید. تغییرات زیادی در طول دوران نقاهت باید روی دهد. از جمله این تغییرات می توان به ورزش، روش مقابله با استرس، افراد پیرامون و فعالیت های روزمره اشاره کرد.

  1. ورزش کنید.

ورزش کردن یکی از راه های مفید ترک اعتیاد در منزل می باشد. با انجام ورزش های منظم نه تنها سلامت کلی خود را بهبود می بخشید، بلکه احساس می کنید اندورفین به طور طبیعی آزاد می شود. ورزش علاوه بر حواس پرتی می تواند به مواردی از قبیل بازگرداندن عملکرد عادی مغز، کاهش استرس و تنش، بهبود خواب، به حداقل رساندن تحریک و هوس و افزایش عزت نفس کمک کند. این موارد در کنار هم می توانند تاثیر بسیار چشمگیری در زمینه ترک اعتیاد در منزل یا خود درمانی اعتیاد ایفا کنند.

  1. گذشته را بپذیرید.

طبیعی است که به خاطر اعتیاد، رفتار گذشته یا اعمال گذشته خود احساس گناه یا شرمندگی کنید. اما همانطور که در مسیر بهبودی خود رو به جلو می روید، باید با این گونه احساسات مقابله کنید. بعد از اینکه گذشته را به خوبی پذیرفتید، می توانید برای خود فرصت تغییرات سازنده در آینده را نیز فراهم کنید.

کمبودهای رایج مواد مغذی در بهبودی معتادان

تحقیقات نشان می‌دهد که حدود 88 درصد از افرادی که در روند ترک اعتیاد به مواد مخدر قرار می گیرند، مخصوصا افرادی که ترک اعتیاد در منزل را انتخاب می کنند، در مورد انتخاب‌های تغذیه ‌ای به راهنمایی و مشاوره نیاز دارند. همچنین مشخص شده است که تغذیه نامناسب می تواند علائم برخی از اختلالات سلامت روان از جمله اضطراب و افسردگی را تشدید کند. بنابراین رژیم غذایی افرادی که در روند ترک اعتیاد قرار دارند باید شامل این موارد باشد. برخی از کمبودهای رایج مواد مغذی در افرادی که با سوءمصرف یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل دست و پنجه نرم می کنند عبارتند از:

استیل ال کارنیتین: تحقیقات نشان می دهد که افرادی که از اعتیاد به داروهای محرک مانند کوکائین بهبود می یابند ممکن است کمبود استیل ال کارنیتین (ALCAR) داشته باشند. علائم کمبود ALCAR می تواند شامل ناهنجاری های مغزی، درد شکم، قند خون پایین و ضعف عضله قلب باشد. بنابراین رژیم غذایی این افراد باید لبنیات، گوشت و مرغ باشد تا استیل ال کارنیتین کافی را دربرگیرد.

کمک به معتادها (کمک به معتادها برای بازگشت به زندگی)
ادامه مطلب

ویتامین D: یکی دیگر از کمبودهای ترک اعتیاد در منزل ویتامین D می باشد. بسیاری از افرادی که در حال بهبودی از اعتیاد به مواد مخدر یا الکل هستند، دچار کمبود ویتامین D می شوند. تحقیقات زیادی به این نتیجه رسیده اند که بین کمبود ویتامین D و اختلالات مصرف الکل رابطه چشمگیری وجود دارد. سطح پایین ویتامین D با اسکیزوفرنی، علائم روان پریشی، افسردگی، تمایل به خودکشی و افزایش خطر اختلال مصرف الکل مرتبط است.

ویتامین‌های گروه B: مواد مخدر با توانایی بدن در جذب مناسب ویتامین‌های گروه B تداخل می‌کنند. بنابراین بسیاری از افراد در حال بهبودی از کمبود ویتامین های گروه B رنج می برند. علائم کمبود ویتامین B12 می تواند شامل کم خونی، مشکلات شناختی، از دست دادن حافظه، تغییرات خلقی، گیجی، تحریک پذیری، بی خوابی و خستگی باشد.

کلسیم: مواد مخدر و الکل توانایی بدن برای جذب مناسب کلسیم را کاهش می‌دهند. کاهش سطح کلسیم منجر به افزایش خطر کمبود کلسیم در افراد بهبود یافته می‌شود. علائم کمبود کلسیم می تواند شامل تحریک، درد عضلانی، گرفتگی شکم، افسردگی، استخوان ها و ناخن های ضعیف یا شکننده، گیجی و از دست دادن حافظه باشد.

امگا 3: امگا 3 یکی دیگر از مواد مغدی مورد نیاز برای ترک اعتیاد در منزل لازم می باشد. بسیاری از افراد در حال بهبودی، علائم کمبود اسیدهای چرب امگا 3 را نشان می دهند. کمبود اسیدهای چرب امگا 3 می تواند در برخی از اختلالات روانپزشکی از جمله رفتارهای پرخاشگرانه، تمایل به خودکشی، اضطراب و افسردگی نقش داشته باشد.

جمع بندی در مورد ترک اعتیاد در منزل

ترک اعتیاد موضوعی بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. در این مقاله درباره موضوع ترک اعتیاد در منزل سخن گفتیم. همچنین راهکارهایی را مطرح کردیم که عمل به آنها در روند خود درمانی اعتیاد بسیار موثر می باشد. افرادی که تحت بهبودی قرار می گیرند ممکن است دچار کمبود برخی مواد مغذی مهم در سیستم بدنی خود شوند که کمبود این مواد باید با رژیم غذایی مناسب و حاوی این مواد جبران شود.

 

 

منبع 1     منبع 2 یکی دیگر از مواد رمغذی

دیدگاه کاربران

ارسال
هنوز نظری ثبت نشده است
اولین نفری باشید که نظرتان را ثبت می‌کنید

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی

درحال آپلود

0%