تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری امکان پذیر است؟

365

چگونه می توان ایدز را تشخیص داد؟ سوالی است که معمولا با آن روبه رو می شویم. تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری تقریبا امکان پذیر نیست. در واقع نمی توان خیلی به تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری برای تشخیص ایدز اطمینان کرد. تنها راه برای اطمینان از ابتلا به HIV انجام آزمایشات مربوطه است، با این وجود ما در این مطلب از موسسه خیریه چترا تصمیم داریم در مورد اینکه تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری چه ها هستند و اینکه آیا می توان به علائم ظاهری اکتفا کرد یا خیر؟ اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همراه ما باشید!

تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری امکان پذیر است؟

چگونه می توان ایدز را تشخیص داد؟

همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، بهترین راه و مطمئن ترین آن انجام آزمایشات مربوط به بیماری HIV است. با این حال ویروس HIV علائمی دارد، البته همه افراد مبتلا به ایدز از علائم مشابهی برخوردار نبوده و مشاهده علائم ظاهری در فرد مبتلا به اینکه در چه مرحله از بیماری قرار گرفته وابسته است.

برای تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری باید نسبت به مراحل بیماری HIV و علائمی که در هر مرحله ظاهر می شود، آگاه گردید.

یکی از راه های نجات فردی که درگیر بیماری اعتیاد است، این است که برای شروع او را به مشاوره اعتیاد جهت ترک اعتیاد سوق بدهید. موسسه خیریه چترا می تواند در این راه به شما کمک کند.

مرحله اول؛ عفونت حاد HIV

اولین مرحله از تشخیص ایدز عفونت حاد HIX می باشد. پس از ابتلا به ویروس HIV در عرض 2 تا 4 هفته معمولا دو سوم افراد مبتلا به HIV علائمی مانند بیماری آنفولانزا از خود نشان می دهند. در واقع این علائم پاسخ طبیعی بدن به عفونت HIV است. علائم شبه آنفولانزا شامل علائم زیر هستند:

  • تب
  • لرز
  • کهیر
  • عرق شبانه
  • دردهای عضلانی
  • گلو درد
  • خستگی
  • تورم غدد لنفاوی
  • زخمهای دهان

علائم گفته شده در برخی از افراد برای چندین هفته ادامه خواهند داشت. با این حال امکان اینکه برخی از افراد مبتلا به HIV علائمی از خود نشان ندهند، وجود دارد. البته درصورتی که یکی از علائم فوق را در خود مشاهده کردید، لزوما به معنای آن نیست که HIV گرفته اید. این علائم می توانند در اثر وجود بیماری های دیگری هم در بدن شما رخ دهد. با این وجود در صورتی که شک دارید که در معرض ویروس HIV قرار گرفته اید، بهتر است هرچه زودتر آزمایش اچ آی وی بدهید.

مرحله اول؛ عفونت حاد HIV - تشخیص ایدز

مرحله دوم؛ تاخیر بالینی

در این مرحله هنوز هم ویروس های HIV در حال تکثیر هستند، اما تکثیر آن ها در سطوح بسیار پایین اتفاق می افتد. در این مرحله بیشتر افراد علائمی نداشته و حتی احساس بیماری نمی کنند؛ از همین رو می گوییم تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری تقریبا امکان پذیر نیست. این مرحله را در اصطلاح مرحله عفونت مزمن HIV می نامند.

تشخیص ایدز بدون آزمایش امکان پذیر است؟
ادامه مطلب

فرد مبتلا به HIV بدون درمان هم می تواند 10 تا 15 سال در این مرحله بماند، با این حال برخی خیلی سریع از این مرحله رد شده و به مرحله دیگر می روند. فرد مبتلا به اچ آی وی در صورت استفاده از داروهای ضدرتروویروسی طبق تجویز پزشک می توانند در این مرحله به بار ویروسی غیر قابل شناسایی دست یابد. عمری طولانی و سالمی برای این افراد امکان پذیر می شود، حتی در سکس هم امکان اینکه HIV را به پارتنر جنسی خود منتقل کنند، وجود ندارد. البته تاکید می کنیم در این صورتی است که بار ویروسی فرد مبتلا قابل تشخیص نباشد.

در صورتی که فرد مبتلا بار ویروسی قابل تشخیص داشته باشد، در این مرحله می تواند به راحتی ویروس HIV را به دیگران منتقل کند، حتی زمانی که علائمی در بدن مشاهده نشود. با توجه به این توضیحات انجام مراقبت های بهداشتی تا قبل از رسیدن به بار ویروسی غیر قابل شناسایی برای فرد ضروری خواهد بود.

مرحله سوم؛ ایدز

در صورت ابتلا به HIV و عدم درمان، ویروس در نهایت سیستم ایمنی بدن را نابود کرده و به ایدز تبدیل می شود. ایدز سندروم نقص ایمنی اکتسابی است و پیشرفته ترین حالت ویروس اچ آی وی به شمار می رود. با رفتن به آخرین مرحله عفونت HIV علائم زیر در بدن فرد مبتلا به ایدز مشاهده می شود که در ادامه تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری را می بینید:

  • کاهش وزن سریع
  • تب مکرر یا تعریق شبانه زیاد
  • خستگی شدید و غیر قابل توضیح
  • تورم طولانی مدت غدد لنفاوی در زیر بغل، کشاله ران یا گردن
  • اسهالی که بیش از یک هفته طول بکشد
  • زخم های دهان، مقعد یا اندام تناسلی
  • ذات الریه
  • لکه های قرمز، قهوه ای، صورتی یا ارغوانی روی یا زیر پوست یا داخل دهان، بینی یا پلک ها
  • از دست دادن حافظه، افسردگی و سایر اختلالات عصبی

البته وجود علائم فوق می تواند به هر بیماری دیگری هم ارتباط داشته باشد؛ از همین رو می گوییم تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری قطعی نیست و مطمئن ترین راه برای تشخیص ایدز تنها انجام آزمایشات مربوطه است.

در صورتی که بعد از انجام آزمایش پاسخ HIV شما مثبت باشد، باید به یک پزشک مراجعه کرده و او با توجه به معیار های خاص پزشکی تشخیص می دهد که آیا بیماری شما به مرحله ایدز پیشرفت کرده است یا خیر!

نشانه ها و علائم اعتیاد به مواد مخدر چیست؟
ادامه مطلب

به یاد داشته باشید که علائم و بیماری های شدیدی که در اثر HIV در بدن رخ می دهد به دلیل عفونت های فرصت طلب و آسیب آن ها به سیستم ایمنی بدن است؛ از همین رو در صورت مشاهده هر گونه علائمی باید به سرعت به پزشک مراجعه شود.

با این حال جای هیچگونه نگرانی نیست؛ چرا که به لطف درمان های موثر، اکثر افرادی که در ایالات متحده آمریکا به HIV مبتلا شده اند، بیماری آن ها در همان مرحله کنترل شده و به ایدز تبدیل نشده است.

اگر اچ آی وی داشته باشید و در کنار آن از مراقبت های مربوطه و داروهای ضدرتروویروسی استفاده نمایید؛ پس از مدتی به بار ویروسی غیر قابل شناسی دست پیدا کرده و می توانید سالم زندگی کنید و بیماری شما به مرحله آخر عفونت یعنی ایدز نمی رسد.

مرحله سوم؛ ایدز

چگونه باید فهمید فردی به ایدز مبتلا است؟

در بالا ما علائم ظاهری تشخیص ایدز را با یک دیگر مورد بررسی قرار دادیم، اما همانطور که اشاره کردیم تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری اطمینانی نبوده و بهتر است برای این منظور حتما فرد آزمایش دهد.

مطلع شدن از وضعیت HIV اطلاعات زیادی برای حفظ سلامتی و شریک زندگی اش در اختیار آن فرد قرار می دهد؛ پس نمی توان آن را نادیده گرفت. برای این منظور می توان به یک آزمایشگاه اچ آی وی در نزدیکی محل زندگی مراجعه کرد.

معمولا اکثر آزمایشات HIV، آنتی بادی هایی که در واکنش به HIV پروتئین تولید می کنند شناسایی می شوند، نه دقیقا خود ویروس HIV را! بهتر است بدانید که شاید چند هفته طول بکشد تا بدن تولید این آنتی بادی ها را آغاز نماید. با این اوصاف می توان از آزمایشات دیگری که می توانند وجود ویروس در بدن را سریع تر شناسایی کنند، استفاده کرد.

در صورتی که فکر می کنید اخیرا در خطر ابتلا به HIV قرار داشته اید حتما به پزشک یا کلینیکی که برای آزمایش مراجعه کرده اید، اطلاع داده و از او بپرسید که آیا آزمایش هایی که انجام می دهند، قادر به تشخیص عفونت اولیه هست یا خیر!

بعد از انجام آزمایش تشخیص ایدز باید چه کار کرد؟

همانگونه که اشاره کردیم، تنها با انجام آزمایش تشخیص ایدز می توانید مطمئن شوید که به این ویروس مبتلا شده اید یا خیر! اما چرا باید اطمینان کسب کنیم که ایدز داریم؟ مگر درمان قطعی برای ویروس کشف شده است؟ در پاسخ به تمام این سوالات باید بگوییم علیرغم اینکه درمانی قطعی برای ایدز کشف نشده اما باز هم امکان کنترل آن وجود دارد.

راه های انتقال ایدز چه راه هایی هستند؟
ادامه مطلب

بعد از انجام آزمایش HIV حتما باید نتیجه خود را گرفته و در صورت مثبت بودن نتیجه در اسرع وقت به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مراجعه نمایید. آن ها به شما درمان و داروهایی می دهند که می توانید بیماری خود را کنترل کنید.

به یاد داشته باشید در مرحله اولیه عفونت HIV خطربالایی برای انتقال HIV به دیگران دارید؛ پس حتی اگر به سلامتی خود اهمیتی نمی دهید برای دیگران ارزش قائل شده و با مصرف داروها و مراقبت ها جان آن ها به خطر نیندازید.

داروهایی که برای درمان HIV وجود دارند به داروهای ضدرتروویروسی یا ART معروف هستند که باید آن ها را با توجه به تجویز پزشک مصرف کنید؛ پس از مصرف داروهای ضدرتروویروسی می توانید به بار ویروسی غیر قابل شناسایی دست پیدا کرده و آن را حفظ نمایید. بار ویروسی غیر قابل شناسایی بدان معنا است که سطحی از HIV درون خون وجود دارد که توسط آزمایش های آزمایشگاهی استاندارد قابل شناسایی نیست.

در صورت منفی بودن آزمایش هم بهتر است از ابزارهای پیشگیری HIV که امروزه به وفور در دسترس شما قرار دارد، استفاده نمایید. برای جلوگیری از مبتلا شدن به اچ آی وی در اثر مصرف مواد مخدر تزریقی یا سکس پرخطر می توان از پیشگیری قبل از مواجهه استفاده کرد.

PrEP داروهایی هستند که ظرف 72 ساعت بعد از قرارگرفتن در معرض PrEP برای جلوگیری از آلوده شدن فرد به HIV استفاده می شود.

اما اگر باردار هستید، برای حفظ سلامتی فرزندتان حتما باید آزمایش ایدز دهید و در صورت مثبت بودن آن به سرعت درمان های مربوطه را شروع نمایید. در صورت ابتلا به HIV در دوره بارداری باید داروهایی برای این منظور استفاده کرده و حتی بلافاصله بعد از تولد کودک شما هم 4 تا 6 هفته داروهایی ضدرتروویروسی مصرف نماید. جای نگرانی نیست، تقریبا در صورت مبتلا بودن مادر به HIV خطر انتقال HIV  به کودک تقریبا یک درصد است.

بعد از انجام آزمایش تشخیص ایدز باید چه کار کرد؟

سخن آخر در مورد تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری

امروز ما در این مطلب سعی کردیم اطلاعاتی در مورد علائم ظاهری تشخیص ایدز در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که دریافتید، تشخیص ایدز از روی علائم ظاهری تقریبا غیر ممکن است؛ از همین رو برای اطمینان کامل از این موضوع باید حتما آزمایشات مربوطه را انجام دهید.

در صورت مثبت بودن پاسخ آزمایش نهراسید! خوشبختانه شاید روشی برای درمان قطعی ایدز وجود نداشته باشد، اما روش های زیادی برای کنترل آن وجود دارد. امیدواریم که شما هیچگاه به این بیماری مبتلا نشوید و همواره سلامت بمانید!

 

منبع

دیدگاه کاربران

ارسال
هنوز نظری ثبت نشده است
اولین نفری باشید که نظرتان را ثبت می‌کنید

مقالات مرتبط

طراحی و توسعه توسط کاسبی

درحال آپلود

0%